În ultimul deceniu, numărul elevilor care aleg să studieze în străinătate a crescut, iar depășirea șocului academic legat de redactarea lucrărilor durează cel puțin un semestru. Sistemul educațional românesc nu acorda suficientă importanță evaluării critice a materialelor sau citării surselor de informație, bazandu-se mai degrabă pe memorare și compilație de texte predate. Deoarece mulți dintre elevii Genesis se pregătesc pentru Diploma Programme sau pentru studiul în străinătate, Clubul de Scriere Academică își propune sa le faciliteze tranziția către un sistem diferit, cu cerințe și exigențe diferite.

De ce să participi?

Pe durata clubului, îți vei îmbunătăți abilitățile de scriere, utilizabile atât la nivel de liceu, cât și la examenele de limbi străine, pentru aplicația la facultate, și ulterior, în anii de studiu la universitate. Vei învăța despre componentele stilului academic, despre evaluarea surselor, gramatica și vocabularul scrierii academice, despre plagiat și evitarea lui și despre sistemele de citare internaționale. Apoi, vei putea scrie un eseu, un articol, un eseu academic de mari dimensiuni, un comentariu critic sau o scrisoare de motivați

Profesor

Cursul este coordonat de Alexandrina Niculae, Director of Studies Yourway Advisor. Alexandrina Niculae are o experiență de peste 15 ani în susținerea trainingurilor de limbi străine și scriere creativă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Din 2019, coordonează activitatea atelierului de scriere creativă la Genesis College. European Certified Turnaround Professional.

Durată curs: 2h/săptămânal, 32 de săptămâni
Orar: Luni, 14.35-16.15
Preț: 200 lei/4 întâlniri
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.