Antreprenoriatul este mai mult decât o carieră; este un mod de gândire și un stil de viață. Genesis College a inițiat o abordare a educației care încurajează tinerii să își antreneze mintea, prin care vor învăța să își dezvolte ideile creative și gândirea critică. Prin metodele experiențiale de predare dorim să pregătim elevii să exploreze ce este antreprenoriatul și care sunt principalele abilități personale pe care un antreprenor de succes trebuie să și le dezvolte pentru a crea produse de impact.

În cadrul întâlnirilor vor participa peste zece parteneri, precum Ziarul Financiar, și invitați speciali cu care vom colabora, precum directori de companii, fondatori, experţi şi specialişti în domeniu, cu experiență amplă și cu multe realizări în domeniul afacerilor. Împreună vom fi alături de tinerii participanți și îi vom sprijini să facă primii pași în universul antreprenoriatului.

De ce să participi?

James Allen a afirmat că „Gândurile precedente ne aduc în locul în care ne aflăm astăzi. Mâine vom fi acolo unde ne vor duce gândurile noastre de astăzi.”  Într-adevăr, în domeniul afacerilor, calitatea modului de gândire determină calitatea progresului și evoluției. Dorim ca elevii noștri să înțeleagă că lumea este un loc plin de posibilități în care ideile lor pot prinde viață în noi proiecte, companii și organizații consacrate, pe care să le conducă cu pasiune și imaginație, de-a lungul vieții lor personale și profesionale.

Dacă vom căuta definiția antreprenoriatului în DEX, observăm că aceasta nu există. În Dicționarul Explicativ al Limbii Române găsim explicații doar pentru antreprenor și antrepriză, fără a identifica o explicație suficient de amplă a termenului. Pe de altă parte, Wikipedia definește antreprenoriatul ca un proces ce constă în identificarea și urmărirea unei oportunități de afaceri, în scopul valorificării acesteia.

Oricare ar fi definiția în care ne regăsim cel mai mult, antreprenoriatul înseamnă în primul rând schimbare și inovare. Înseamnă abilitatea de a transforma ideile în afaceri de impact, de a identifica oportunități și de asumare a riscurilor aferente. La final, ne propunem ca participanții să cunoască noțiuni și componentele unui plan de afaceri, precum și contextul economic și social în care își pot crește ideile. Perseverența, încrederea, managementul timpului și lucrul în echipă sunt abilitățile care vom completa noile cunoștințe dobândite.

Astfel, la Școala de Antreprenori Genesis ne-am propus să dezvoltăm tineri antreprenori, educați și pasionați, care vor transforma România anilor viitori.

În acest proiect sunt implicați numeroși parteneri și invitați, oameni a căror pasiune va aduce proiectelor noastre experiența pe care tinerii au nevoie să o descopere și cunoască îndeaproape. Ni se vor alătura invitați precum Speranța Munteanu – Fost partener KPMG, membru al Boardului Genesis College, Cristian Nacu – Senior Country Officer IFC pentru România și Rep. Moldova, Cristian Hoștiuc – Director Editorial ZF, Adrian Vascu – fost partener KPMG, proprietarul Veridio, Crenguța Leaua – Avocat specializat în arbitraj internațional, fost vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris,  fondatoarea casei de avocatură Leaua Damcali Deaconu Păunescu, Sergiu Manea – Președinte BCR, Mihai Tecău – CEO Omniasig Vienna Insurance Group, Radu Savopol – Fondator 5 To Go, Dan Fărcășanu – country Director al managerului regional de capital privat Resource Partners și Dan Ștefan – fondatorul Autonom.

Ne propunem să încurajăm elevii să își dezvolte și pună în aplicarea noile cunoștințe și ideile de afaceri prin participarea în cadrul celor mai reprezentative concursuri la nivel internațional și național, precum competiția „Blue Ocean Strategy”.

Profesor

Clubul va fi susținut de Ioana Necula, fondatorul Genesis College. Ioana Necula a absolvit Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice și deține un MBA la Université Libre de Bruxelles, Solvay Brussels School of Economics and Management. Totodată, face parte din Turnaround Management Association și este unul dintre puținii membri din România acreditați ca European Certified Turnaround Professional.

Durată curs: săptămânal, miercuri
Preț: 60 de lei ședința
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.