Oricine poate să programeze, este nevoie doar de creativitate și curiozitate! Codul este în spatele a aproape tot ce ne înconjoară. Odată ce ai învățat să programezi, poți schimba lumea!

De ce să participi?

În viitor, din ce în ce mai multe joburi vor cere abilități de programare. Codul se regăsește în spatele tehnologiilor pe care le folosim în fiecare zi, este setul de instrucțiuni pe care le dăm calculatorului, ca să știe ce are de făcut. A ști să programezi înseamnă să știi cum să dai acele instrucțiuni din spatele unui program pentru un telefon sau pentru o platformă ce numără voturi.

Un program este ceea ce face ca gadget-urile din viața ta să funcționeze. De exemplu, un telefon mobil ar fi doar o piesă de expoziție cu luminițe dacă nu ar fi un program care să-i spună cum să conecteze apelurile telefonice sau cum să folosească aplicațiile.

Vom aborda următoarele teme: Introducere în Python (Primul tău cod, Python vs alte tehnologii, variabile și structuri de date, bucle și condiții, biblioteci, Data Science) și Inteligența artificială (ce este inteligența artificială, recunoașterea scrisului de mână, numărarea obiectelor dintr-o imagine, identificarea numărului de persoane dintr-o imagine).

Profesor

Sorin Țărmure are un background tehnic și de analiză de business foarte solid și a fondat, în 2005, alături de soția sa, hubul de robotică și programare Small Academy, pentru că roboții sunt deja printre noi și vor continua să ne înconjoare. Iar cum momentan nu suntem foarte pregătiți de colegi de muncă roboți, Sorin și echipa de la Small Academy ajută cursanții să se pregătească pentru joburi care nu au fost încă inventate!

Durată curs: 2h/săptămânal, 32 de săptămâni
Orar: Luni, 14.35-16.15
Preț: 200 lei/4 întâlniri
Număr minim/maxim de cursanți: 7-12
Clubul se adresează tuturor elevilor.