Clasele primare: Prietenia, super-puterea noastră!

Săptămâna aceasta, prin intermediul activității „Cum sunt/cum ești?”, cei mici au învățat să socializeze cu mai multă încredere, expunând calități și defecte ale colegilor precum și acceptarea lor.

Prin acest joc ne-am propus ca elevii să-și formeze opinii și să le dezbată, să exerseze cooperarea, capacitatea de a stabili şi a menţine relaţii de prietenie, să înveţe să ţină cont de dorinţele şi nevoile celorlalţi, să respecte drepturile altor copii. De asemenea, contactul social cu ceilalţi copii este o sursă importantă pentru a observa diferenţele şi asemănările dintre oameni, diversitatea oamenilor din multe puncte de vedere. Adaptarea la diversitate, respectarea ei prin stabilirea de relaţii pozitive, precum şi empatia reprezintă competenţe importante ale dezvoltării sociale.

Capacitatea copiilor de a-şi recunoaşte şi exprima propriile emoţii, de a şi le stăpîni, de a le controla, de a înţelege şi a răspunde emoţiilor altora reprezintă paşi importanţi în dezvoltarea emoţională a copilului.