În săptămâna 9-13 decembrie, am celebrat 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, în campusul Genesis. Pe holurile școlii s-a organizat o expoziție cu imagini ale revoluției, cu sprijinul agenției Mediafax, iar elevii au avut mai multe activități, care să îi ajute să înțeleagă evenimentele de atunci, din perspectivă istorică, socială și economică.

Luni, pe 9 decembrie, copiii din clasele a VII-a și a VIII-a au urmărit, împreună cu profesorii lor, documentarul ”Toți oamenii revoluției”. Miercuri, pe 11 decembrie, elevii claselor a VII-a au fost în vizită la “Casa Ceaușescu” reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin, în perioada 1965 – 1989. Astfel, copiii au putut vedea cum a trăit omul Ceaușescu, dincolo de șeful de stat atât de cunoscut în România și în afara țării, ce pasiuni avea, ce-i plăcea să facă în casă, cum se instruia în particular şi ce colecție de artă a strâns în locuință.

Joi, pe 12 decembrie, liceenii au mers într-un tur pietonal ghidat, care a urmărit, într-un parcurs cronologic, instaurarea regimului comunist, schimbările care au avut loc în oraș, viața oamenilor și revoluția de la 1989. Copiii s-au transformat în detectivi și au căutat mărturii ale acelei perioade, pe care orașul încă le păstrează: plăci memoriale, case naționalizate, sedii ale securității, biserici demolate. Turul s-a terminat cu o depunere de coroane la Cimitirul Eroilor, unde elevii au ținut un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

Vineri, pe 13 decembrie, clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a au participat la o discuție despre revoluție, alături de revoluționarul Romulus Cristea și jurnalistele Ramona Ursu și Flavia Drăgan, de la revista NewsWeek.