Parteneri educaționali

Edu Apps este o companie fondată în anul 2011 care activeză în domeniul tehnologiei pentru educație. Misiunea Edu Apps este de a îmbunătăți, împreună cu profesorii, specialiștii în educație și decidenții din sistemul educațional din România, calitatea educației pentru a deschide copiilor și tinerilor, adulții de mâine, calea spre un viitor mai bun.

Genesis College este o școală care ține pasul cu tehnologia și răspunde cerințelor profesorilor și elevilor pentru o educație modernă în era digitală, o școală în care tehnologia facilitează învățarea mixtă, comunicarea și colaborarea. Suntem mândri că am colaborat la digitalizarea procesului de educație în cadrul Genesis College și vom continua să inovăm împreună predarea, învățarea și colaborarea profesor-elev” –

Ștefan Apăteanu, CEO Edu Apps.

Liceul Teoretic Internațional Genesis College a demarat un parteneriat cu IntegralEdu, cel mai important consultant educațional din România pentru studii în străinătate. Cu o experiență internațională de peste 25 de ani în consilierea elevilor, părinților și tuturor celor interesați de cele mai bune programe educaționale și instituții din străinătate, licee, universități și centre de limbi străine, partenerii noștri vor oferi consultanță elevilor Liceului Internațional Genesis College atât în ceea ce privește depunerea dosarelor pentru studii în străinătate, cât și traininguri în domeniul alegerii carierei.

Muzeul Național de Istorie a României este principalul partener al Concursului ARTfel de Istorie, inițiat de școala noastră, în anul 2015. Instituția de cultură deține obiecte cu valoare istorică descoperite pe teritoriul actual al României din timpuri preistorice și până în perioada contemporană. De asemenea, este cel mai important muzeu de istorie și arheologie din România, atât prin mărime, cât și prin patrimoniu.

Ne onorează faptul că, împreună cu Școala Genesis, am contribuit la conturarea unui proiect de seamă pe piața învățământului din România și ne simțim privilegiați că prin intermediul nostru, proiectele educaționale actuale se pot alinia la tendințele internaționale.

Flavius Roaită, muzeograf

Small Academy este un hub de educație iSTEAM, unde inovația, știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica se îmbină sub forma unor activități, proiecte și experiențe de învățare practice și distractive, pentru copiii între 5 și 14 ani. Cursurile lor pun accent pe învățare experiențială, care dezvoltă noi abilități și îi învață pe copii cum să devină utilizatori inteligenți de tehnologie.

Ne dorim ca cei mici să se familiarizeze cu noile tehnologii, să le poată folosi în scop creativ, generând un impact semnificativ în viețile celor din jur, iar aceeași dorință am identificat-o și în cadrul Școlii Genesis, motiv care ne-a făcut să credem în sustenabilitatea acestui parteneriat.

Mya Țărmure, small.academy

Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov este o instituție autonomă, centru al memorialisticii brașovene și naționale. Muzeul este dedicat familiei Mureșenilor, reprezentată de personaliăți precum Iacob Mureșianu, redactor și proprietar al Gazetei Transilvaniei între anii 1850-1877, și Andrei Mureșanu, autor al versurilor Imnului național al României, „Deșteaptă-te, române!”. Liantul între Genesis College și instituția de cultură este istoria: de trei ani, Muzeul Casa Mureșenilor este partenerul de încredere al școlii în organizarea Concursului ARTfel de Istorie, desfășurat cu participarea muzeografului Ovidiu Savu.

Mă onorează de fiecare dată invitația Școlii Genesis de a lua parte la Concursul ARTfel de Istorie, din postura de membru al juriului. Nu pot decât să constat, pe această cale, cât de bine pregătiți sunt elevii acestei școli și mă bucură deschiderea și implicarea acestora.

Ovidiu Savu, muzeograf

Federația Română de Aikido Modern a luat ființă ca o sinteză a unei practici de peste 20 de ani a aikido-ului în România, la bază fiind necesitatea răspândirii unui aikido neîngrădit în forme și supus unei birocrații organizatorice care să minimizeze bogăția acestei forme de practică, fizică și spirituală și care să permită un acces nediscriminatoriu membrilor săi.

Federația Română de Aikido este recunoscută de Guvernul Romaniei ca federație națională pentru ramură de sport Aikido din iulie, 2007. Aikido este recunoscut ca ramură de sport distinctă în România.

Colaborarea cu Școala Genesis a început în urmă cu 11 ani și s-a dezvoltat atât de frumos, încât am reușit să educăm împreună sute de elevi care au trecut și pragul sălii aikido. Pentru noi, Genesis este una dintre puținele școli realmente de succes, din București. Ne dorim ca, împreună, să continuăm drumul către un viitor mai bun pentru tinerele generații.

Marius Ioniță

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Misiunea sa este de a crea şi promova spectacole de teatru de înaltă valoare artistică, de a coordona şi implementa programe de cercetare şi proiecte cu caracter educativ, social-formativ şi estetic, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, educatorilor, cadrelor didactice specializate, părinţilor sau tutorilor legali. Anual, peste 50.000 de spectatori din Bucureşti şi din ţară vizionează spectacolele montate la Teatrul Ion Creangă, spectacole care propun experienţe artistice semnificative menite să inspire, să îndemne la reflecţie şi să aducă bucurie celor mici.

Procesul de familiarizare și apropiere a tinerei generații de lumea artelor, în general, și de spectacolul de teatru, în special, este unul complex, care nu poate fi restrâns doar la spațiul sălii de spectacol. El trebuie să continue și după lăsarea cortinei, la revenirea în sala de clasă. De aceea, sprijinul și implicarea cadrelor didactice – educatori, învățători sau profesori – este esențial. Suntem onorați să găsim acest sprijin în rândul echipei Școlii Genesis, care ne împărtășește dorința de a aduce teatrul mai aproape de copii, și totodată misiunea – aceea de a planta semințele pasiunii pentru artă și cultură.

Lucian Ghimiși, manager

Universitatea din Bucureşti este considerată cea mai importantă instituţie de învăţământ, cercetare şi cultură din România, dobândind, în cei peste 150 de ani de existenţă, un solid prestigiu naţional şi internaţional. Numeroasele generaţii de studenţi şi profesori au reuşit să impună universitatea ca una dintre instituţiile de referinţă pentru întreaga societate românească, fiind prima instituţie din țară existentă în topul celor mai bune 600 de universităţi din lume. Universitatea din Bucureşti oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile şi formele de pregătire universitară.

Bucuria iubirii și a respectului oferit copiilor, prestigiul, eleganța, conștiinciozitatea, punctualitatea, împletirea gesturilor și echilibrul relațiilor, toate sunt semințele energiilor din parteneriatul cu Genesis College. Dăruirea pentru familia mare a Universității din București și a Genesis College a catifelat personalitatea fiecărui partener și a construit nădejdea unei particule infinite – recunoștința.

Beatrice Almășan

De 15 ani, Cărturești redefinește așteptările pe care le avem de la o librărie. O vizită în oricare dintre librăriile Cărtureşti este o experienţă în sine. Pe lângă o selecție foarte bogată de cărţi, muzici şi filme de artă, Cărturești își așteaptă oaspeții de fiecare dată cu ceaiuri aromate, cu muzică în surdină sau cu lansări de carte şi expoziții ale unor artiști apreciați. Lanţul de librării Căr­tu­reşti a ajuns la 21 de librării, dintre care opt în Capitală, iar restul în provincie.

Școala Gimnazială de Arte ”Iosif Sava”, prin misiunea pe care şi-a propus-o, prin proiectul de dezvoltare educațională şi managerială reprezintă un adevărat centru de cultură, promovând în domeniul muzical personalităţi culturale cu vocaţie certă, care asigură elevilor săi sprijinul necesar în alegerea orientării școlare. Pentru ei, selecţia pentru competiţiile naţionale şi internaţionale are ca prim criteriu performanţa.

Academia de Dans a fost înființată în 2002, iar în scurt timp a reușit să devină unul dintre cele mai importante cluburi de dans sportiv din România. Încă de la început, clubul a fost condus de Mihai și Elwira Petre, câștigători a 14 titluri de Campioni Naționali, prima pereche de dansatori profesioniști din România clasată în top 50 World Ranking List și finaliști de Cupă Europeană. Împreună cu o echipă de instructori foarte bine pregătiți, prin activitatea lor ca antrenori, Mihai si Elwira au format în cadrul clubului, numeroase perechi de dansatori care au obținut rezultate remarcabile pe plan național și internațional.

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale profesioniste, este o emblemă a vieții muzicale românești și universale, iar în cei 54 de ani de existență artistică, numele său a reprezentat, de multe ori, imaginea României în lume, devenind un adevărat “brand de țară”. Începând din anul 1964, Madrigalul a participat la toate edițiile Festivalului Internațional “George Enescu”. Din 1969, corul a susținut periodic concerte în SUA, Canada, Europa și Asia, realizând până în prezent peste 4100 de concerte, dintre care 2000 în străinătate.

Susținători ai proiectelor Genesis