Facilități educaționale

Am amenajat și personalizat sălile de clasă în funcție de nivelul de vârstă al copiilor, cu mobilier adecvat și un ambient care să le permită o dezvoltare naturală și armonioasă, cu spații atractive, flexibile și generoase. Suntem alături de copii de la grădiniță până în clasele liceale, oferindu-le mediul necesar pentru desfășurarea activităților specifice fiecărei categorii de vârstă și fiecărei etape din parcursul lor educațional. Toate clasele dispun de resursele și echipamentele necesare diferitelor activități educaționale, fiind dotate cu tablă interactivă, proiector și calculator. Elevii beneficiază de informații prezentate într-un mod captivant și de avantajele educaționale ale tehnologiei moderne.

Am creat spații adecvate activităților științifice și artistice, din dorința de a stimula curiozitatea naturală, entuziasmul, creativitatea și motivația copiilor. Prin intermediul laboratoarelor de știință și artă, punem bazele unui proces educațional solid, bazat pe experiențe, care să dezvolte atât capacitatea de a face raționamente, cât și sensibilitatea estetică. Laboratoarele noastre ajută elevii să își pună în valoare inteligența și perspicacitatea, să înțeleagă mai bine chimia, informatica sau matematica, dar și să își dezvolte competențele artistice. Pentru copiii de la grădiniță am dezvoltat Centrul de arte: expresia creativității lor poate fi admirată în spațiile destinate expunerii lucrărilor personale.

Sprijinim și dezvoltăm pasiunea elevilor noștri pentru lectură. Biblioteca școlii conține volume din literatura română și universală, dicționare, atlase, enciclopedii, cărți care hrănesc imaginația și îmbogățesc cultura generală a micilor cititori. În bibliotecă, elevii descoperă valoarea lecturii, dar și respectul față de carte, pe care învață să o păstreze cu grijă. Dacă doresc, copiii pot contribui la completarea colecției donând volume pe care le-au citit deja și care ar putea îmbogăți experiența literară a colegilor. Biblioteca oferă acces și la resurse digitale, precum Biblioteca Digitală Națională și The European Library.

Combinăm alimentația naturală și sănătoasă cu sportul, pentru a asigura elevilor o dezvoltare armonioasă și un tonus bun. Punem la dispoziție un teren de sport acoperit, unde elevii joacă fotbal, tenis de masă și participă la orele de gimnastică. Sala de sport oferă posibilitatea copiilor și elevilor de a participa la ore de aerobic, dans, balet sau aikido, în funcție de preferințele fiecăruia. Știm cât este de important sportul și îl includem în activitățiile zilnice, uneori sub forma de joc, alteori sub formă de competiții sau ca program de sport efectiv.

O asistentă cu experiență în domeniul medical și în lucrul cu copiii este prezentă în permanență în Campusul Genesis. Dispunem de un cabinet medical cu resurse foarte bune, dotat cu medicamente și materiale sanitare necesare în caz de prim ajutor.

Facilități logistice

Campusul Genesis deţine un parc auto propriu, format din 11 microbuze cu 8 locuri. Avem o echipă de șoferi cu experiență în transportul copiilor, iar la solicitarea părinților, asigurăm servicii de transport contra-cost de la domiciliu în campus și/sau retur, în condiţii de siguranţă.

Siguranța copiilor reprezintă o prioritate pentru noi. Deținem un sistem de supraveghere video și avem contract cu o firmă de pază care se ocupă de securitatea și siguranța campusului, astfel încât să putem asigura elevilor noştri un mediu optim în care să se dezvolte şi un spaţiu sigur pe care să-l exploreze. La grădiniță, oferim părinţilor posibilitatea de a urmări copilul în timpul activităților zilnice.

La grădiniță, am amenajat un loc de joacă în aer liber și l-am dotat cu jucării de exterior și aparate atractive. Pentru siguranța copiilor, suprafața de joacă este acoperită în întregime cu plăci protectoare de tartan. Elevii de școală primară și de gimnaziu au la dispoziție o curte exterioară unde se pot relaxa și pot desfășura diverse activități și jocuri.

Promovăm un stil alimentar natural și sănătos și încurajăm o alimentaţie echilibrată. În bucătăria proprie, folosim ingrediente de bună calitate pentru a oferi copiilor, zi de zi, mâncăruri pline de gust. Ținem cont de necesarul caloric și proteic al fiecărei categorii de vârstă, iar meniul, pregătit zilnic, este format din două mese principale, mic dejun și prânz, și două gustări, dintre care una de fructe.