În lunile martie-mai a avut loc la Genesis College proiectul „Atelierul lui Brâncuși văzut prin ochii copiilor”. Acesta va fi finalizat cu o expoziție-eveniment, găzduită online de Muzeul Satului!

Proiectul a avut în focus valorizarea cunoștințelor și abilităților obținute de către elevii Școlii Genesis în cadrul orelor de arte și design, însă cunoștințele dobândite au fost extinse și în cadrul unor proiecte interdisciplinare, incluzând limba și literatura română, istoria, geografia și limbile străine.

Creațiile elevilor au fost realizate în cadrul orelor de artă sau educație tehnologică, pornind de la universul atelierului brâncușian, unde copiii au reinterpretat lucrările artistului, până la universul lumii satului, o lume pe care Brâncuși, deși departe de țară, a păstrat-o mereu în sufletul său. 

Complexitatea proiectului a constat în utilizarea limbajelor artelor plastice, decorative și ale designului, limbaje prin intermediul cărora elevii s-au putut exprima creativ și și-au valorificat noțiunile dobândite pe parcursul întregului an școlar, cât și asimilarea de noi noțiuni literare, istorice sau geografice.

Lucrările copiilor au avut ca temă casele din patrimoniul cultural muzeal. Proiectul va avea ca finalitate o expoziție în mediul online, organizată de Genesis College – nivel preșcolar, primar, gimnazial și liceal, cu sprijinul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, din București.