Joi, 17 decembrie, liceenii noștri s-au bucurat de un atelier interactiv cu Bogdan Chelaru, desenator cu un stil grafic inedit transpus în mod deosebit în benzi desenate.

Discuția s-a centrat în jurul albumului „Istorii din ‘89”, un material care cuprinde 212 pagini de amintiri, impresii sau istorii culese despre evenimentele din decembrie 1989 sub formă de benzi desenate create de 39 de autori români care au ales să exprime acele trăiri în stilul propriu. Liceenii au descoperit și rolul de element de sprijin al textului pentru povestea fiecărei secvențe dintr-o bandă desenată, precum și modul în care în procesul de construcție a unui personaj trebuie ținut cont de elementele cheie din activitatea anterioară a acestuia. O recomandare de lectură propusă de către invitat a fost cartea „Decomposing comics”, scrisă de Scott McCloud. 

În prezent, după apariția filmelor și a serialelor cu super eroi, românii au dezvoltat o atracție mare și față de benzile desenate aparținând companiilor din S.U.A., Marvel și DC Comics. Deși este o industrie tânără, comparativ cu istoricul altor țări, se preconizează că, în următorii ani, numărul de români ce citesc benzi desenate va ajunge la 100.000.