Teodor Baconschi

Anul acesta – în atâtea feluri excepțional – ne obligă să ne luptăm pentru ceea ce, până mai ieri, intra în definiția normalității. Din fericire, Genesis College își redeschide porțile cu precauție rațională și curaj, pentru ca elevii săi să fie protejați, fără să se simtă singuri. Începe un nou ciclu educativ, de care fiecare va profita la fel de intens, cu foloase pe termen lung. Le urez tuturor note cât mai bune și o muncă atent organizată, pentru ca familia lărgită numită Genesis să funcționeze ”ca la carte”.

Ioan Neacșu

Deschidem astăzi împreună fascinantă lume a școlii noastre, campusul educațional Genesis college. La acest eveniment, suntem prezenți mental, afectiv și imaginativ, toți cei care o iubim, o prețuim și suntem hotărâți să îi dăm viață, cu priceperea minții, cu sensibilitatea emoțiilor de care suntem capabili, cu dorința de a ne vedea cu bine, direct și cât mai rar mediat (online). Personal, vă doresc tuturor și va implor să adăugăm celor spuse forța înțelegerii și înțelepciunea necesare pentru a depăși împreună multe din provocările ce ne vor aștepta. Știm că vor fi, știm că ni se cere o adaptare continuă, pe măsură prezentului și viitorului. Pentru aceasta, avem nevoie de liniște, de a nu fi continuu stresați, de a fi motivați și dispuși la efort mental, la solidaritate emoțională, la încredere investită în merituosii noștri elevi, în părinții pe care ii prețuim deopotrivă, în toți actorii umani cu care și pentru care construim acest merituos campus educațional. La toți și pentru toți, o urare din inimă și spirit: Un an școlar cu viitor!

Dumitru Borțun

Comunitatea Genesis College are ceva special în peisajul învățământului românesc. Aici nu am observat „lupta pentru putere” dintre părinții elevilor, luptă care viciază procesul instructiv-educativ în multe dintre școlile noastre. Fiind vorba de un proces de învățământ centrat pe dezvoltarea personală a elevilor, aici există relații oneste între profesori și elevi, care nu țin de lupta surdă pentru supremație, nici de obsesia egoistă pentru autoritate, pe care o întâlnim de multe ori în relațiile cadrelor didactice cu elevii lor. În consecință, există și multă transparență în comunicarea dintre școală și familiile elevilor. Sunt încântat să fac parte din Advisory Board, într-o instituție de excelență, care a plecat la drum în urmă cu două decenii, a crescut organic și a devenit una dintre cele mai performante unități școlare din învățământul nostru preuniversitar. Urez mult succes pe drumul devenirii elevilor, profesorilor și părinților care formează

Comunitatea Genesis. Drum bun!

Speranța Munteanu

Beneficiul major al educației la Genesis College este că, aici, copiii sunt învățați cum să gândească, nu ce să gândească. Prima zi de școală, în special a celor mici, care pășesc pentru prima dată în clasă, mi se pare chiar mai importantă decât ziua absolvirii, în care își iau diplomele. Tocmai de aceea, le doresc tuturor elevilor să se bucure de această zi, să o înțeleagă, să o trăiască, indiferent de perioada dificilă prin care trecem, să fie acolo în prima zi de școală, pornind pe un drum care este drumul către înțelepciune, înțelepciunea nefiind atributul omului în vârstă, ci atributul omului educat.