Copiii au luat parte săptămâna trecută la activități și jocuri distractive, care să îi ajute să se reacomodeze la grădiniță și să se familiarizare cu spațiul educațional al claselor, amenajat conform principiilor PYP (Zone inteligente organizate în concordanță cu ariile de cunoaștere, Learner`s Profile, Key Concepts, Transdisciplinary Themes).

La activitățile în limba engleză, FUN…tastic English și Act & Play, copiii au continuat jocurile de acomodare, de exersare a abilităților de comunicare și de orientare în spațiu.

Activitățile Act & Play s-au centrat, săptămâna aceasta, pe exerciții de atenție distributivă și concentrare. Copiii au identificat emoțiile de bază, le-au denumit, în limba engleză și au realizat lectură după imagini, folosind ca suport cartonașe colorate și “Cartea mea cu emoții”. 

Activitățile de Muzică și Mișcare au adus veselie și voie bună copiilor. Cântece precum  “Welcome Song”, „Clap your Hands”, „Walking, Walking” și „Mexican Hat Dance” au antrenat copiii în mișcări de dans și percuție corporală, experimentând pulsul unui cântec prin mișcări ale corpului și bătăi din palme, din picioare, pe genunchi.

Activitățile de dans și sport împreună cu Gabriela Antonescu i-au încântat pe copii, care s-au bucurat să o reîntâlnească și să învețe noi coregrafii. Cei mici s-au bucurat de zilele calde de toamnă și de mișcare în aer liber. Cursa șoriceilor și cursa uriașilor au fost jocurile lor preferate la aceasta activitate.

Activitatea de aikido a fost și ea mult așteptată de grupele mari. Copiii și-au amintit saluturile și exercițiile pe care le-au exersat alături de Sensei Marius Ioniță. Nu au lipsit jocurile distractive, care au adus un plus de bucurie acestei activități, ca de fiecare dată.

Copiii de la grupa mini au făcut progrese vizibile în acomodarea la grădinită. Aceștia s-au obișnuit cu rutinele și deprinderile zilnice, cu colegii de grupă, personalul, spațiul interior plin de jucării și jocuri, dar și cel exterior. Nisiparul și Bucătăria se număra printre locurile de joacă preferate unde își petrec majoritatea timpului cu mare plăcere.