Virgil Popescu

A absolvit in 1974 Liceul de muzica si arte plastice din Craiova si in 1981 Conservatorul de muzica “George Enescu” din Iasi – sectia vioara principal iar din 1986 este membru definitiv al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Din 1980 desfasoara o intensa activitate in domeniul muzicii usoare si de jazz, colaborand cu majoritatea interpretilor importanti de gen din Romania: Oana Sirbu, Andra, Monica Anghel, Luminita Anghel, Silvia Dumitrescu, Manuela Fedorca, Angela Similea, Aura Urziceanu si multi altii.

Din 1996 este conducatorul muzical al formatiei “Zan”, formatia de acompaniament a lui Nicu Alifantis.

Impreuna cu renumitul pianist de jazz Puiu Pascu participa la mai multe festivaluri de jazz (Sibiu, Iasi, Satu-Mare, Brasov, Constanta, Bucuresti, Costinesti, Chisinau). Colaboreaza cu Puiu Pascu din 1985, participind impreuna cu alti muzicieni la numeroase emisiuni ale unor televiziuni importante din Romania.

Impreuna cu propriul grup a asigurat compartimentul muzical al emisiunii “Chestiunea zilei” realizata de Florin Calinescu la ProTv (intre anii 1999 – 2001), al emisiunilor “Seara buna” si “Garantat 100%” realizate de Catalin Stefanescu la TVR1 (din 2003 pana in 2009)

In 2002 scrie muzica de balet “Visul unei nopti de vara” de W.Shakespeare, pentru o scoala de balet din Shweinfurt – Germania. Lucrarea este premiata de U.C.M.R. cu “Premiul anului 2002”

A compus peste 100 de cintece pentru copii (si pentru emisiunea “Abracadabra” difuzata de postul de televiziune ProTv intre anii 1996 – 2000). A facut si face parte din numeroase jurii ale mai multor festivaluri si concursuri de muzica usoara pentru copii. Activeaza ca professor de muzica in cadrul mai multor gradinite. Din 2008 face parte din corpul profesoral al Scolii Genesis din Bucuresti, avand o relatie foarte buna atat cu profesorii cat si cu elevii.

A compus muzica pentru urmatoarele filme de lung metraj ” “Flacaul cu o singura bretea” (1991 – regia Iulian Mihu), “Vinovatul” (1992 – regia Alexa Visarion), “Marea lehamite (1993 – regia Mircea Daneliuc), “Femeia in rosu” (1995 – regia Mircea Veroiu).

Ca pasiuni,  portretistica in creion.