Școala Gimnazială Genesis felicitată pentru proiectul ”Școala de muzică”

La inițiativa “Scolii Gimnaziale Genesis” a luat fiintă acum doi ani colaborarea cu Scoala gimnazială de arte ,, Iosif Sava,, care în opinia mea s-a dovedit a fi fost un real succes. Sub indrumarea unor profesori dăruiti având o bogată experiență profesională, dublați de muzicieni valoroși, copiii de la Genesis au deprins tainele pianului, chitarei și a cântului vocal, ceea ce le-a oferit un plus de siguranță în propriile capacități, le-a educat gustul pentru frumos, pentru adevaratele valori artistice și le-a oferit o alternativă, fie ea și de scurtă durată, excesului de informatizare, care tinde sa devină o dominantă a timpurilor pe care le trăim.
Mărturisesc că, la inceputul acestui proiect am fost intrucâtva sceptică. Din experiența de peste 25 de ani pe care am desfășurat-o la catedră, știam prea bine cât de greu se invață un instrument, cât de dificili sunt primii pași în formarea deprinderilor instrumentale și vocale și cât de ușor poate un copil să se descurajeze si să renunțe. Munca depusă la instrument presupune renunțări și constrângeri pe care copii și părinții nu mai sunt dispuși să le facă astăzi. Și cu atât mai plăcută a fost surpriza sa aflu că lucrurile nu au stat deloc așa, că entuziasmul, seriozitatea, placerea de a cânta și determinarea pe care părinții au dovedit-o, au fost peste așteptări și astfel au dat sens acestei idei generoase, aceea de a aduce muzica întro școală generală.
,,Fară muzică, viața ar fi o greseală,,, spunea, Friedrich Nietzsche, iar acest aforism atât de inspirat este poate cel mai bun argument ca parteneriatul dintre școlile noastre sa meargă mai departe și, de ce nu, să fie dezvoltat în viitor.

Prof. Ani Marie Paladi
Director al Școlii gimnaziale de arte ,,Iosif Sava