Programe educaionale marca genesis enrichment

Enrichment sau “Îmbogățirea educației prin experiențe interesante și de explorare”

Programul Genesis Enrichment este structurat așa încât elevul să se bucure de “călătorie” sau de procesul de învățare și dezvoltare, cu mai puțină teamă și îngrijorare pentru rezultatul așteptat.
Prin programul de Enrichment, Genesis Collegiate oferă un mediu cald, securizat, îmbogățind experiențele curriculare ale elevilor, aceștia având posibilitatea de a se juca cu prietenii de școală și de a-și rezolva temele pentru acasă într-o manieră inedită, care îmbină coordonarea cu autonomia.
Pe lângă sprijinul academic, programul Genesis Enrichment se concentrează pe dezvoltarea abilităților sociale ale elevilor. Profesorii implicați în program pun în centrul concepției lor pedagogice respectul și atitudinea pozitivă față de copii, conștienți fiind de importanța modelelor adecvate. Profesorul predă elevilor modul de a gândi, astfel încât aceștia pot găsi propria cale pentru problemele și situațiile vieții.

Genesis Enrichment presupune:

 

Cluburi și Opționale

Sunt bazate pe activități plăcute și interesante, concepute pentru a spori încrederea și curiozitatea și de a ajuta elevii să-și exploreze propriul potențial

 

Programe Educative

 

Formarea Cadrelor Didactice

 

Ateliere de Parenting

Modelul de enrichment utilizat de Genesis și inspirat din gifted education, consideră talentul fiecărui copil ca prioritar pentru dezvoltarea personală a acestuia.

Cel mai frumos și cel mai de preț rezultat la care școala poate ajunge în raport cu copilul este fericirea acestuia, prin împlinirea personalității proprii și dezvoltarea aptitudinilor. La loc de cinste se află încrederea în forțele proprii, optimismul și stăpânirea de sine. Dezvoltarea acestor trăsături ale copilului și încrederea inspirată de profesorii și de părinții lui, il vor ajuta să vadă partea frumoasă a vieții, căci copilul de azi este adultul de mâine!