Genesis Collegiate (www.genesis.ro), initiator al proiectului caritabil GENESIS FOR LIFE, sustine campania caritabila COPILARIE PENTRU TOTI, dedicata Fundatiei Hope and Homes For Children Romania (HHC) care se va incheia printr-un spectacol ce va avea loc pe data de 1 iunie, la Afi Palace Cotroceni, o campanie cu sustinerea TVR1.

Banii obtinuti din sponsorizarile si donatiile realizate prin efortul Genesis Collegiate, International Leasing si ale partenerilor lor, vor fi directionati catre HHC Romania pentru achizitionarea de mobilier destinat caselor de tip familial care vor fi construite in Sectorul 6 al Capitalei.

Rezultatele campaniei de donatii, derulate sub egida Genesis for Life, vor fi anuntate in cadrul evenimentului Copilarie pentru toti, transmis in direct pe data de 1 iunie, la ora 11:10 pe TVR 1, TVR HD, TVR International si on-line pe TVR+.

“Am initiat proiectul Genesis for Life cu gandul de a sprijini copiii care au nevoie de sustinere, de a implica persoane care pot oferi ajutor acestor cauze si de a da un exemplu ca, printr-un efort comun, putem crea confort si le putem oferi o sansa”, declara Ioana Necula, fondator al Genesis Collegiate si director general al International Leasing.

Genesis Collegiate s-a implicat prin participarea la licitatia caritabila realizata de Sorin Danescu si prin realizarea unor momente artistice sustinute de copiii si elevii din ciclul prescolar si gimnazial in ziua de 1 iunie.

“ COPILARIE PENTRU TOTI este un proiect care a adunat in jurul HHC Romania oameni si institutii care doresc sa aduca o schimbare in societatea romaneasca. In 1 iunie se vor afla alaturi de noi: Grupul Scolar Genesis Collegiate, Sorin Danescu si Trupa Diesel, violonistul Alexandru Tomescu, Afi Palace Cotroceni si TVR1. Este o lectie valoroasa, de generozitate, din care si generatiile viitoare pot invata despre ajutorul neconditionat”, declara Stefan Darabus, Director National HHC Romania.

In 15 de activitate, HHC Romania a salvat de la abandon peste 12.000 de copii si a sprijinit in total 18.377 de copii si tineri pentru a avea o viata apropiata de normalitate.

Fundatia HHC Romania este sustinuta si de Sorin Danescu, intemeietorul trupei Diesel si Vita de vie care si-a pus la vanzare in cadrul unei licitatii colectia de obiecte pop art din anii 60-80, de violonistul Alexandru Tomescu si Quartz Media, de companiile Centrofarm si Plafar si Compania Five’s.

Prin sustinerea HHC Romania, Genesis Collegiate continua seria evenimentelor caritabile Genesis for Life. Pe data de 1 iunie 2012, Genesis Collegiate a strans in cadrul unei Gale caritabile, suma 21.000 de euro pentru dotarea Sectiei de Neonatologie a Spitalului Clinic Marie Curie cu primul aparat de scanare venoasă de ultima generatie (Vein Viewer).

Genesis for Life, al treilea an dedicat strangerii de fonduri pentru copiii nou nascuti

Genesis Collegiate (www.genesis.ro), Campus Educational cu Gradinita & Scoala, anunta achizitionarea, in cadrul programului caritabil Genesis for Life, a primului aparat de scanare venoasa de ultima generatie (Vein Viewer) pentru dotarea Sectiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Urgenta Marie Curie, condusa de medicul Catalin Cirstoveanu.

Vein Viewer permite, printr-o tehnologie avansata bazata pe camera cu infrarosu, detectarea rapida a venelor copiilor nascuti prematur, facilitand astfel interventia medicilor pentru salvarea lor.

Suma de 21.000 de euro pentru achizitionarea acestui aparat a fost stransa in cadrul celei de a treia editii a Galei Genesis for Life, care a avut loc pe data de 1 iunie 2012 la Cercul Militar National.

“Ne dorim sa facem o traditie din Gala Genesis for Life, pentru ca este de datoria fiecaruia dintre noi sa contribuim pentru ajutorul copiilor atunci cand este nevoie, mai ales atunci cand acest ajutor presupune a face diferenta dintre viata si moarte. Educatia nu inseamna doar o cantitate de informatie acumulata mecanic, ci pregatirea copilului pentru a deveni un membru activ si esential al societatii. De aceea, ne dorim ca prin exemplul propriu sa ii invatam si sa ii implicam pe cei aproape 300 de copii si elevi din Campusul Genesis in promovarea unor valori reale“, declara Ioana Necula, fondator Genesis Collegiate.

Campaniei Genesis for Life din anul 2012 s-au alaturat cu generozitate jurnalista Melania Medeleanu și celebrul violonist Alexandru Tomescu, insotit de Cvartetul Ad Libitum: Serban Mereuta, Bogdan Bisoc si Filip Papa, dar si pictorul Adrian Piticariu care a donat un tablou licitat la suma de 1.600€, bani care s-au adaugat fondurilor destinate achiziţionarii aparatului. Evenimentul s-a desfașurat in Sala de Marmura a Cercului Militar National, cu sprijinul Ministerului Apararii.

Le multumim SPONSORILOR din acest an Milupa si Omniasig, PARTENERILOR – Restaurantul La Cucina, International Leasing, Humana de la Vavian Pharma, Domeniile Stirbey, Madame Lucie, Interfruct, Pepsi, Comintex, Angelli, Bar Mania, Florariile Iris, Residence Hotels, Jovsky Studio, Artmark, Temple Media si Realitatea TV, dar si CREATOAREI DE MODA Maria Lucia Hohan.

Primul program de aerobică creat de Diana Oprea pentru elevi –

București, 6 februarie 2013. Genesis Collegiate (www.genesis.ro) unul dintre cele mai mari campusuri educaționale pentru învățământ preșcolar și școlar de excelență din București, lansează AeroGen, un program unic de antrenamente pentru elevii săi, împreună cu Diana Oprea, campioană mondială la fitness.

AeroGen este primul program de gimnastică aerobică conceput de Diana Oprea împreună cu un campus educațional privat și are ca scop dezvoltarea forței, rezistenței, vitezei și mobilității elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. În afara unei dezvoltări multilaterale, programul sportiv creat special pentru Genesis Collegiate, dezvoltă ritmicitatea, muzicalitatea motrică și îmbunătățește expresivitatea corporală și capacitatea de comunicare.

“Am ales Școala Genesis pentru tradiția și reputația pe care și le-a creat în mediul educațional și, mai ales, pentru atenția pe care o acordă activităților care completează programa formală de învățământ. Îmi place să lucrez cu elevii și, prin acest program, îmi doresc să îi fac să înțeleagă importanța sportului și a echilibrului pe care îl asigură un corp puternic și o alimentație sănătoasă”, declară Diana Oprea, campioană mondială la fitness și fondatoarea clubului One Fitness.

Genesis Collegiate a dezvoltat pe parcursul celor 13 ani de existență în piața din România, Genesis Enrichment, un program propriu de dezvoltare a cunoștințelor și abilităților elevilor, complementar programei formale de învățământ.

“Ne dorim să le oferim școlarilor din campusul Genesis acces la cunoașterea performanței în toate domeniile de studiu, să înțeleagă mai bine ce au de câștigat și ce au de pierdut prin diferite abordări competiționale pe care le vor alege de-a lungul vieții lor; de aceea profesorii și trainerii care predau în cadrul “Genesis Enrichment” sunt personalități ale lumii sportive, literare, artistice, oameni speciali care prin exemplul personal îi pot motiva pe copii în alegerea celui mai bun drum în viață”, declară Mihaela Drăguș, directorul general al Genesis Collegiate.

Între profesorii care predau în cadrul Genesis Enrichment – Diana Oprea, campioană mondială la fitness; Daniela Minoiu, actriță la teatru Nottara; Dragoș Pătrașcu – campion la dans sportiv și antrenor al unor perechi care au câștigat aur și argint la campionatele europene de profil; Virgil Popescu, compozitor și dirijorul ansamblului coral săptămânal Genesis; Iulian Dalin Toma, artist și Lector univ. dr., la Universitatea Națională de Arte, București. Pentru evenimentele sportive, Genesis Collegiate a colaborat cu Andreea Răducanu, fostă gimnastă, multiplă medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică; Valeria Răcilă, canotoare, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară, Los Angeles; Falemi Nana, fotbalist român.

***

GENESIS COLLEGIATE

Fondat în anul 2000, Genesis Collegiate găzduiește în prezent peste 300 de copii și elevi în cadrul formelor acreditate de învățământ preșcolar, primar și gimnazial. Genesis Collegiate urmează programa educațională națională și a format și dezvoltat un program propriu numit Genesis Enrichment, menit să completeze la nivel de abilități și cunoștințe educația copiilor și elevilor săi cu domenii precum arte plastice, dramatice, studiul instrumentelor muzicale, IT, sport individual și de echipă. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne vizitați la www.genesis.ro.

Scoala Genesis, prima scoala particulara din Bucuresti, acreditata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, invita parintii la Saptamana portilor deschise, oferindu-le consultanta si orientandu-i in vederea inscrierii copiilor in clasele I si pregatitoare, in contextul noilor reglementari legislative ale legii educatiei nationale .

In cadrul evenimentului “Saptamana portilor deschise la Scoala Genesis”, care va avea loc in perioada 6 – 10 februarie 2012, specialisti in educatie, psihologi si pedagogi vor raspunde intrebarilor parintilor privind inscrierea optima a copilului in clasa pregatitoare, respectiv clasa I, in anul scolar 2012 – 2013. Saptamana portilor deschise invita parintii sa participe la lectii deschise, workshop-uri demonstrative si sesiuni de informare cu tema “Cum aleg scoala potrivita pentru copilul meu?”.

Scoala Genesis organizeaza inscrieri pentru doua clase pregatitoare si doua clase I, in total 60 de copii, fiecare clasa avand un numar maxim de 15 copii. Daca parintii doresc informatii despre oferta educationala a Scolii Genesis referitoare la inscrierea in clasele I si pregatitoare, sunt invitati sa solicite programari individuale la secretariatul Scolii Genesis: scoala@genesis.ro; tel: 0733 107 914, unde pot confirma si prezenta la eveniment.

Programul activitatilor, in Saptamana portilor deschise, include, de asemenea, doua ateliere de parenting: marti, 7 februarie, ora 18.00, “Cum sa fii parinte in secolul XXI?”, coordonat de Alexandru Bordea, trainer, Infospeed Romania; si joi, 9 februarie, ora 18.00, “Copilul de varsta scolara, intre propriile nevoi de dezvoltare si asteptarile scolii si ale parintilor”, sustinut Diana Stanculeanu, psiholog, Centrul de educatie emotionala si comportamentala pentru copii, sub egida “Salvati copii”.

Va fi organizata, de asemenea, o expozitie de carte si materiale educationale, in parteneriat cu Librariile Carturesti, in perioada 7 – 9 februarie 2012, orele 9.00 – 18.00.

Programul detaliat al activitatilor il puteti consulta pe site-ul www.genesis.ro, sectiunea stiri.

Scoala Genesis propune un program educational unic de « Quality Education », care include educatia formala, conform curriculumului national, respectand tendintele curriculare europene.

Activitatile care se desfasoara conform programei educationale nationale sunt completate de programul propriu « Genesis Enrichment », care vizeaza descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil; integrarea in programe de invatare accelerata; sustinerea creativitatii si afirmarea personalitatii fiecarui copil.

Programul „Genesis Enrichment”, sustinut de profesori specializati in psihopedagogia excelentei, include cursuri de limba engleza cu vorbitor nativ; ora zilnica de sport; educatie diferentiata pe grupe de nivel; proiecte culturale, ecologice, sportive, de dezvoltare personala; programul „Un muzeu pe luna”; cluburi de lectura, matematica, teatru, pantomima, chitara, arte, dans, inot, fotbal, handbal; tabere si excursii tematice. Acestora li se adauga evenimentele cu participarea parintilor, care sustin ecosistemul copil – scoala – familie, un element esential in cadrul strategiei educationale promovate de Scoala Genesis.

http://www.comunicatedepresa.ro//genesis-collegiate/in-cadrul-saptamanii-portilor-deschise-scoala-genesis-te-invita-sa-descoperi-cum-sa-alegi-scoala-potrivita-pentru-copilul-tau/

Scoala Genesis te invita sa descoperi

cum sa alegi scoala potrivita pentru copilul tau

Scoala Genesis, prima scoala particulara din Bucuresti, acreditata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, invita parintii la Saptamana portilor deschise, oferindu-le consultanta si orientandu-i in vederea inscrierii copiilor in clasele I si pregatitoare, in contextul noilor reglementari legislative ale legii educatiei nationale .

In cadrul evenimentului “Saptamana portilor deschise la Scoala Genesis”, care va avea loc in perioada 6 – 10 februarie 2012, specialisti in educatie, psihologi si pedagogi vor raspunde intrebarilor parintilor privind inscrierea optima a copilului in clasa pregatitoare, respectiv clasa I, in anul scolar 2012 – 2013. Saptamana portilor deschise invita parintii sa participe la lectii deschise, workshop-uri demonstrative si sesiuni de informare cu tema “Cum aleg scoala potrivita pentru copilul meu?”.

Scoala Genesis organizeaza inscrieri pentru doua clase pregatitoare si doua clase I, in total 60 de copii, fiecare clasa avand un numar maxim de 15 copii. Daca parintii doresc informatii despre oferta educationala a Scolii Genesis referitoare la inscrierea in clasele I si pregatitoare, sunt invitati sa solicite programari individuale la secretariatul Scolii Genesis: scoala@genesis.ro; tel: 0733 107 914, unde pot confirma si prezenta la eveniment.

Programul activitatilor, in Saptamana portilor deschise, include, de asemenea, doua ateliere de parenting: marti, 7 februarie, ora 18.00, “Cum sa fii parinte in secolul XXI?”, coordonat de Alexandru Bordea, trainer, Infospeed Romania; si joi, 9 februarie, ora 18.00, “Copilul de varsta scolara, intre propriile nevoi de dezvoltare si asteptarile scolii si ale parintilor”, sustinut Diana Stanculeanu, psiholog, Centrul de educatie emotionala si comportamentala pentru copii, sub egida “Salvati copii”.

Va fi organizata, de asemenea, o expozitie de carte si materiale educationale, in parteneriat cu Librariile Carturesti, in perioada 7 – 9 februarie 2012, orele 9.00 – 18.00.

Programul detaliat al activitatilor il puteti consulta pe site-ul www.genesis.ro, sectiunea stiri.

Scoala Genesis propune un program educational unic de « Quality Education », care include educatia formala, conform curriculumului national, respectand tendintele curriculare europene.

Activitatile care se desfasoara conform programei educationale nationale sunt completate de programul propriu « Genesis Enrichment », care vizeaza descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil; integrarea in programe de invatare accelerata; sustinerea creativitatii si afirmarea personalitatii fiecarui copil.

Programul „Genesis Enrichment”, sustinut de profesori specializati in psihopedagogia excelentei, include cursuri de limba engleza cu vorbitor nativ; ora zilnica de sport; educatie diferentiata pe grupe de nivel; proiecte culturale, ecologice, sportive, de dezvoltare personala; programul „Un muzeu pe luna”; cluburi de lectura, matematica, teatru, pantomima, chitara, arte, dans, inot, fotbal, handbal; tabere si excursii tematice. Acestora li se adauga evenimentele cu participarea parintilor, care sustin ecosistemul copil – scoala – familie, un element esential in cadrul strategiei educationale promovate de Scoala Genesis.

Scoala Genesis face parte, alaturi de Gradinita Genesis, din Genesis Collegiate, campus educational cu gradinita si scoala, fiind doua institutii de invatamant acreditate, care promoveaza educatia de excelenta. Bucurandu-se de rezultate foarte bune in cadrul concursurilor si proiectelor educationale, Genesis Collegiate si-a asumat misiunea de a descoperi, dezvolta si promova potentialul nativ al fiecarui copil. Genesis Collegiate activeaza din anul 2000 si insumeaza doua sedii amplasate intr-un campus educational propriu, situat pe Sos. Straulesti nr. 89 A, Bucuresti, scolarizand peste 200 de copii, pe grupe de varsta, 3 – 6 ani – prescolari si 7 -14 ani – scolari.

Link-uri catre acest comunicat:

http://www.gradinite.com/site/Evenimente/detalii/590-saptamana-portilor-deschise-la-scoala-genesis-.html

http://www.comunicatedepresa.ro//genesis-collegiate/in-cadrul-saptamanii-portilor-deschise-scoala-genesis-te-invita-sa-descoperi-cum-sa-alegi-scoala-potrivita-pentru-copilul-tau/

Tabara de excelenta la Genesis Collegiate,

in perioada 18 – 22 iulie

Copiii cu varste intre 4 si 12 ani sunt invitati sa isi descopere propriul potential in Tabara de Excelenta, editia a 2-a, care se va desfasura, in perioada 18 – 22 iulie 2011, in Campusul Genesis Collegiate (Sos. Straulesti 89A, sector 1, Bucuresti – zona Baneasa).

Tabara de Excelenta este organizata de Genesis Collegiate, Campus educational cu gradinita si scoala, cu sprijinul companiei Credo Insurance Broker, sponsorul principal al evenimentului, in parteneriat cu Centrul de educatie emotionala si comportamentala pentru copii (CEECC), sub egida Salvati copii, Muzeul National de Arta, Radio Romania Cultural, Muzeul de Geologie.

O echipa profesionista de psihologi si traineri experimentati CEECC si Genesis Collegiate vor initia copiii in jocuri de cunoastere si autocunoastere, de perspicacitate si inteligenta. Programul taberei include: ateliere de dezvoltare personala, teatru, dans, muzica, modelaj si arta plastica, activitati sportive, dar si cursuri de comunicare. Acestea vor fi coordonate de o echipa de profesionisti de renume: compozitorul Virgil Popescu, pictorul Iulian Toma; actrita Ligia Tonita, Teatrul Momo; Elena Oprea, dansator profesionist trupa Let’s Party; echipa de psihologi CEECC, alcatuita din Stefana Dobre si Lidia Dumitru; jurnalist Mirela Nicolae, realizator emisiunea “Invatamantul, azi”, Radio Cultural, si Alina Nicolae, profesor limba romana, Scoala Genesis.

Activitatile taberei urmaresc dezvoltarea potentialului copiilor pentru a obtine rezultate mai bune, oferindu-le sansa de a face ceea ce ii pasioneaza, in functie de potentialul, aptitudinile si atitudinile personale. Specialisti in educatia de excelenta vor interactiona si cu parintii, in acesta perioada, familiarizandu-i cu concepte psihopedagogice moderne, pentru o cunoastere mai buna a propriului copil si o orientare scolara si profesionala abordata diferentiat, in functie de aptitudini.

Tabara de Excelenta este coordonata de echipa de cadre didactice a Scolii Genesis: organizatori – Carmen Costea, psiholog, si Gina Gherasim, psihopedagog; mentori – instit. Adriana Antohi, inv. Cosmin Tuduran, inv. Ionela Stoica si inv. Valentin Barbu.

Costul Taberei este de 600 Ron si include: 3 mese/ zi, gustari, ateliere de dezvoltare personala, cursuri de teatru, pictura, dans, muzica, intare la Muzeul National de Arta, workshop la Atelierul MNART, jocuri sportive, intrari la diverse obiective turistice, apa, sucuri naturale, fructe.

Transportul poate fi asigurat la cerere.

Pentru mai multe detalii despre tabara si pentru inscrieri, va rugam sa contactati: Genesis Collegiate, Departamentul de comunicare – Telefon: 0729 600 799, e-mail: comunicare@genesis.ro.

Campusul Genesis Collegiate, 16 – 22 august 2011

Genesis English Summer Camp

– un concept modern pentru invatarea limbii engleze

Editia a IV-a a taberei de limba engleza Genesis English Summer Camp se va desfasura in Campusul Genesis Collegiate (Sos. Straulesti 89A, sector 1, zona Baneasa, Bucuresti), in perioada 16 – 22 august 2011, propunand un nou concep de invatare a limbii engleze pentru copiii cu varstele intre 6 si 14 ani. Aceasta consta intr-o serie de lectii interactive, predate, prin intermediul tehnicilor moderne, dar si al atelierelor de creatie, in cadrul carora elevilor li se ofera ocazia de a-si pune in practica ideile si imaginatia. Pentru prima data, intr-o tabara din cadrul Scolii Genesis, participantii vor avea posibilitatea de a urma cursuri zilnice cu un vorbitor nativ care ii va provoca la discutii si activitati atractive in limba engleza.

Acest eveniment are ca scop dezvoltarea capacitatii de comunicare in limba engleza si achizitionarea unui vocabular variat, in functie de temele discutate. Pe langa acestea, are in vedere dezvoltarea unor abilitati practice de gatit, creatie vestimentara, de exprimare verbala si non-verbala, de dramatizare etc, dar si socializarea si petrecerea timpului de dupa – amiaza, intr-un mod placut si distractiv.

Programul fiecarei zile se va incheia cu cateva ore de distractie in unele dintre cele mai atractive locatii pentru copii din Bucuresti, sub atenta supraveghere a personalului scolii. Astfel, copiii se vor distra la petrecerea tipic englezeasca 5 O’Clock Tea, vor inota la Rin Grand Hotel, vor patina la Afi Palace sau se vor lupta cu laserele la Laser Tag. Tabara se va incheia in mod festiv cu decernarea diplomelor de participare si cu un carnaval surpriza.

Costul taberei este 550 lei si include 3 mese/ zi, cursurile de limba engleza cu profesori si vorbitori nativi, ateliere de dezvoltare personala, cursurile de teatru, pictura, cooking, design. Inscrierile se pot face pana pe 12 august, la secretariatul Genesis Collegiate, Tel: 031 425 05 62; 0724 505 889, e-mail: scoala@genesis.ro.

COMUNICAT DE PRESA

La Genesis Collegiate in Bucuresti,

Seminariile internationale de formare Open Eyes

ne invita sa privim educatia cu alti ochi

Proiectul educational Open Eyes – Privind educatia cu alti ochi, al Fundatiei umanitare Wonderland, organizat in parteneriat international cu Universitatea Simon Fraser, Grupul de cercetare IERG, Genesis Collegiate – Campus educational cu gradinita si scoala, Bucuresti si Casa Corpului Didactic Bucuresti, vine in Romania cu doua seminarii de formare profesionala pentru invatamantul prescolar si primar. Acestea vor fi sustinute de Annabella Cant, doctorand si cercetator al Universitatii Simon Fraser din Canada, si vor fi gazduite de Genesis Collegiate, in data de 25 iunie, incepand cu ora 9.00. Participantii la seminarii vor primi diplome internationale si adeverinte avizate Casa Corpului Didactic Bucuresti.

Primul seminar – “Gandirea divergenta si Educatia Imaginativa”, dedicat cadrelor didactice din invatamantul prescolar si cel primar, explica de ce este stringenta formarea abilitatilor de gandire divergenta la prescolari si scolari mici si cum se pot valorifica instrumentele cognitive imaginative existente pentru a atinge obiectivele de referinta propuse de prezentul curriculum. Continutul predominant practic si recreativ al acestuia consta atat in informatiile noi relevante cu privire la abilitatile mentale ale copiilor, cat si in exemplificarea unor strategii didactice imaginative de mare eficienta.

Al doilea seminar – “Educatia minunata” va prezenta, intr-o maniera cu totul inedita, o multitudine de modalitati de inviorare, regandire si diversificare a procesului instructiv-educativ prin intermediul Metodei Annabella si a Educatiei Imaginative.

Acest seminar abordeaza integrarea FASNIUM (Fermecare, Admiratie, Surprindere, Neobisnuit, Incantare, Uimire si Minunare) in curriculum, in invatare si in relationarea didactica, dar si cultivarea emotiilor, cu ajutorul carora se realizeaza conexiunea naturala a cadrelor didactice si a copiilor cu materialul curricular.

Annabella Cant este director asociat al Grupului de Cercetare in Educatie Imaginativa -Imaginative Education Research Group, din cadrul Departamentului de Educatie al Universitatii Simon Fraser din Canada. Preocuparea prezenta a d-nei Annabella Cant este vocea sau aura comunicativa a copiilor si cum poate fi ea decodificata pentru a optimiza procesul instructiv – educativ si planificarea curriculara. Annabella Cant are o experienta practica de peste 15 ani, pe care a transformat-o in diverse publicatii si pe care reuseste sa o imbine in mod armonios cu filozofia educatiei (praxis).

Genesis Collegiate, Campus educational cu gradinita si scoala, gazda acestor doua seminarii, sustine si se implica in permanenta in proiecte educationale. Promovand educatia de excelenta, Genesis Collegiate isi asuma misiunea de a descoperi, dezvolta si promova potentialul fiecarui copil. Genesis Collegiate activeaza din anul 2000 si insumeaza doua sedii amplasate intr-un campus prietenos, situat in zona Baneasa din Bucuresti si scolarizeaza aproximativ 200 de copii, pe grupe de varsta, 3 – 6 ani – prescolari si 7 -14 ani – scolari. Scoala si gradinita, care functioneaza in cadrul Genesis Collegiate, sunt acreditate de Ministerul Educatiei.

Proiectul educational „Open Eyes” (Ochi deschisi) a luat fiinta in februarie 2008, din dorinta initiatorilor de a impartasi noutati educationale internationale cadrelor didactice din Romania. Proiectul a pornit ca o modesta initiativa locala, insa succesul acestuia s-a extins in toata tara sub forma a zeci de parteneriate cu inspectorate scolare, Casa Corpului Didactic, universitati si institutii prescolare si scolare.

Comunicat de presa

Spitalul Marie Curie beneficiaza de

echipament medical performant, unic in Europa de Est

 Sectia de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Marie Curie va beneficia, incepand cu saptamana acesta, de un echipament de screening auditiv nou-nascuti, aparat medical performant, unic in Europa de Est.

Echipamentul medical a putut fi achizitionat, in urma unui concert caritabil, sustinut de celebrul pianist irlandez Ronan O’Hora si organizat in Bucuresti de Genesis Collegiate, campus educational cu gradinita si scoala. Renumitul pianist a venit pentru prima data in Romania, fiind invitat de Genesis Collegiate pentru a sustine activitatea sectiei de terapie intensiva neonatala a Spitalului Marie Curie si a domnului doctor Catalin Cirstoveanu.

“In urma cu 14 ani, imi aduc aminte, pe cand eram rezident in spitalul Marie Curie, in clinca Prof. Iordachescu se inaugurau primele echipamente pentru screenigul auditiv la nou-nascut. Aparatele, Algo 1, in numar de doua, erau un cadou al Universitatii din Louisville, SUA, aduse de profesorul Dan Stewart. Apoi a urmat o perioda in Spitalul Giulesti, unde impreuna cu colegul meu Dr. Adrian Toma am continuat munca de pionierat in domeniul nou-nascutului.

Intre timp Clinica ORL din MS Curie a facut deja primele implanturi cohleare in spitalul nostru, iar sectia de Terapie Intensiva Neonatala a ajuns sa trateze peste 200 pacienti anual, cu cele mai variate afectiuni. Multe dintre afectiunile pe care le tratam, pot fi cauze favorizante pentru pierderea auzului: diverse sindroame, nivelele crescute ale bilirubinei, asfixia severa la nastere, hiperventilatia, prematuritatea, diverse infectii etc. La acestea, se adauga 1-2 % dintre toti nou-nascutii care pot avea surditate la nastere. Este cea mai frecventa afectiune la nastere.

Este foarte important sa descoperim acesti nou-nascuti pana la varsta de 6 luni si nu spre 2- 3 ani, cand este prea tarziu. Copiii nedescoperiti vor avea afectiuni ireversibile ale vorbirii, limbajului, diverse afectari cognitive etc. Intre timp, aparatele nu prea au mai functionat, nu mai sunt consumabile”, a declarat Dr. Catalin Cirstoveanu, sef sectie terapie intensiva neonatala, la Spitalul de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie” din Bucuresti.

“Fundatia Genesis a facut un lucru extraordinar. A organizat un concert la Sala Radio, l-a adus pe Ronan O’Hora, un reputat pianist din Anglia si a strans 10.000 de euro. A fost extraordinar, imi amintesc bine. Banii nu au fost de ajuns. Asa ca domnul Bulent Bustani a venit cu inca 10.000 de euro in acest proiect!  Iata, asadar, un aparat exceptional: testeaza simultan ambele urechi, are o acuratete maxima, are practic un aparat de testare auz si un computer care permite un management excelent al datelor. Natus ne-a dat un discount special, fiind primul aparat din acest fel in Europa de Est…

Va multumim si suntem recunoscatori. Fundatia Genesis nu e prima oara cand este alaturi de sectia noastra, a mai facut o donatie importanta sectiei, si nu numai..

Am auzit recent pe Guvernatorul tarii ca avem in Romania in jur de 40-50.000 de proiecte incepute, dar neterminate. Tara cu record de proiecte incepute…Noi le si terminam, si mai bine zis, le dam o continuitate. Deja am testat primul nou-nascut externat…. Era normal.”, a mentionat Dr. Catalin Cirstoveanu.

 

Echipamentul medical ALGO 5 – tehnologie AABR® detecteaza hipoacuzia (surditatea) si intervine precoce, astfel incat, atunci cand hipoacuzia este detectata inaintea varstei de 6 luni, copiii cu un status cognitiv normal au coefientul de limbaj in limitele normale ale dezvoltarii lor, iar integrarea sociala si emotionala sunt imbunatatite semnificativ.

Acest echipament medical efectueaza un screening fiziologic complet al traiectului auditiv, de la ureche pana la trunchiul cerebral inclusiv. Este complet automat, simplu de utilizat si de catre personalul non-medical, furnizeaza automat rezultate obiective si de acuratete mare, bazate pe criteriul admis/ respins, nefiind necesara interpretarea rezultatelor. Avand rezultate dovedite clinic, acest echipament medical corespunde si chiar depaseste recomandarile si ghidurile clinice ale Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Genesis Collegiate se implica in sustinerea evenimentelor caritabile si promoveaza astfel de cauze, prin proiectele educationale si culturale pe care le dezvolta, si multumeste parintilor si elevilor, care au sustinut organizarea acestui concert”, a declarat Ioana Necula, presedinte fondator Genesis Collegiate.

Promovand educatia de excelenta, Genesis Collegiate si-a asumat misiunea de a descoperi, dezvolta si promova potentialul fiecarui copil. Genesis Collegiate activeaza din anul 2000 si insumeaza doua sedii amplasate intr-un campus prietenos, situat in zona Baneasa din Bucuresti si scolarizeaza aproximativ 200 de copii, pe grupe de varsta, 3 – 6 ani – prescolari si 7 -14 ani – scolari.  Scoala si gradinita care functioneaza in cadrul Genesis Collegiate sunt acreditate de Ministerul Educatiei.

Va invitam joi, 2 iunie 2011, ora 15.00, in Sala Festiva a Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie (Bd. Constantin Brancoveanu nr. 20, sector 4, Bucuresti), sa oferim impreuna acest aparat medical celor care au nevoie de el.
Va rugam sa confirmati participarea pana la data 1 iunie 2011, la urmatoarea adresa de e-mail: comunicare@genesis.ro

Va asteptam,
Genesis Collegiate, campus educational cu gradinita si scoala

Link-uri pentru acest comunicat:

http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/68278-Echipament-de-screening-auditiv-pentru-nounascuti-donat-Spitalului-Marie-Curie.html

http://www.comunicatedepresa.net/Spitalul-Marie-Curie-beneficiaza-de-echipament-medical-performant-unic-in-Europa-de-Est.htm

http://www.itsybitsy.ro/Stiri/Echipament-de-screening-auditiv-pentru-nou-nascuti-donat-spitalului-marie-curie-3960.html

http://www.news.ro/sanatate/echipament-unic-in-europa-de-est-la-spitalul-marie-curie-din-capitala/

http://www.romedic.ro/echipament-de-screening-auditiv-pentru-nou-nascuti-donat-spitalului-marie-curie-0N26745

http://www.epochtimes-romania.com/news/2011/06/echipament-de-screening-auditiv-pentru-nou-nascuti-donat-spitalului-marie-curie—113524

http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Echipament-unic-in-Europa-de-Est_-la-Spitalul-Marie-Curie-din-Capitala_12717/