Ionita Marius

Sensei Ionita Marius gradul 5 Dan AIkido, practica din 1991 acest sport si este absolvent al Scolii Nationale de Antrenori, din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, specialitate aikido, (scoala este recunoscuta in Uniunea Europeana) promotia 1997.

Presedinte al Asociatie Cultural Scortive Aiki-Budo, club fondat in 2000, a avut de-a lungul timpului peste 5000 de copii inscrisi ce au trecut prin aikido si s-au modelat dupa pricipiile aikido ce cuprinde 20 centuri negre, 400 copii practicanti, 25 gradinite, scoli si after-schooluri partenere, unde se practica Aikido ca materie obtionala.

Membru fondator al Federatie Romane de Aikido Modern si al Federatie Romane de Aikido, instructor de aikido pentru copii din 1997.

Organizator de peste 30 de tabere-concurs, cu diferite tematici, ecologie, geografie, istorie, spiritualitate, cunoasterea minoritati etnici conlocuitoare, in jur de 1000 copii participanti.

Aikido promoveaza printre copii, echilibrul fizic psihic si emotional, pregatire mentala si disciplinara a elevului pentru asimilarea materiilor scolare si a unei atitudini corecte si responsabile fata de profesor si elevi, tehinici de autoaparare fata de diferite agresiuni multiple, indemnarea elevului spre descoperirea propriei meniri in viata, si deschiderea spre minunile lumii si de a trai.