Slide background

in sprijinul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Marie Curie

Concert caritabil Genesis cu Ronan O’Hora

Concert caritabil Genesis, susținut de Cvartetul Ad Libitum

pentru sprijinirea Spitalului Marie Curie

Slide background

 

De-a lungul timpului, s-a scris foarte mult despre verbele „a fi”, „a avea” și „a da”. Nu puțini sunt cei care spun că „a fi” este anihilat în ziua de azi de „a avea”, iar „a da” pare că nici măcar nu există. De multe ori nu vrem să ne gândim la aceste verbe și ajungem, de fapt, să refuzăm să fim pentru că refuzăm să avem disponibilitatea de a da. Ne-am obișnuit ca, indiferent dacă oferim dragoste, sfaturi sau bani, să așteptăm ceva la schimb.

Dacă ne uităm la copiii de doi-trei ani care se joacă în parc, deja putem anticipa care dintre ei îl preferă pe „a avea” și care îl preferă pe „a da”. Însă, de la această vârstă, începe educația. Spre deosebire de alte țări în care „a da” a devenit o tradiție, noi testăm astăzi, cu timiditate, drumul generozității. Şcoala românească, din păcate, nu conţine un capitol clar în care să învățam despre generozitate. Sătui de cerșetori, ne întoarcem pivirea când la semafor apare un copil sau un bătrân care cere bani. Într-adevăr, nu asta înseamnă generozitatea și nu așa trebuie să îi educăm pe copiii noștri să o înțeleagă. Dar ar trebui să ne punem în fiecare zi întrebarea dacă „am dat” suficient, celor din jur, fie că este vorba de zâmbete, cuvinte calde, fapte bune.

„A da” este o datorie morală a fiecărui individ care trăiește pe această planetă mult mai bine decât semenii lui. „A da” este puterea faptei bune pe care fiecare dintre noi avem obligația de a o arăta copiilor noștri. „A da” este acel „mulţumesc” pe care îl adresăm celor care fac lucruri pe care noi singuri, nu le putem face. „A da” este ceea ce ne face puternici, ne ajută să transformăm gândurile bune în fapte care pot schimba viețile celorlalți, lucrurile din jurul nostru, lumea însăși.

Eu și întreaga echipă Genesis credem enorm în forţa acestui cuvânt, care poate da aripi speranțelor și poate ajunge să salveze vieți. Anual, Fundația Genesis Collegiate organizează evenimentul caritabil GENESIS FOR LIFE prin care încercăm să aducem partea noastră de bine în societate și să oferim o șansă celor care au cea mai mare nevoie de ea. Anul acesta, dorim să îl ajutăm pe medicul Cătălin Cîrstoveanu, de la spitalul Marie Curie, să achiziționeze un aparat de dializă pentru copiii sub două kilograme, care face diferenţa dintre viață și moarte pentru copiii născuți prematur. Pe 17 iunie, organizăm, la Reședința Ambasadei Italiei, un concert caritabil care să ajute la strângerea sumei necesare – 20.000 de euro și am creat o pagină online pentru donații http://genesis.galantom.ro.

De această dată, „a da” înseamnă că bebelușii născuți prematur „vor avea” o  șansă „să fie”. Să fie în viață.

mesajul președintelui fondator Genesis Collegiate, Ioana Necula

De-a lungul timpului, in spitalul Marie Curie au fost internati nou nascuti cu greutati foarte mici si insuficienta renala. Unii dintre ei au pierdut lupta cu boala, din cauza inteventiei dificile in astfel de cazuri.
Exista insa o tehnologie noua dializacare ar putea oferi o sansa la viata acestor copii.

Medicul Claudion Ronco de la Institutul de Cercetari Renale San Bortolo, Italia, a dezvoltat in 2013 un echipament revolutionar care a fost deja folosit cu succes. Credem ca un astfel de echipament va duce la salvare a multe vieti in fiecare an.

  • Dorim să organizăm un eveniment caritabil care să ajute la strângerea sumei necesare pentru achiziționarea aparatului de dializă, în valoare de aproximativ 20.000 euro;
  • Avem o pagină on-line de strângere de fonduri, pe o platformă specializată: http://genesis.galantom.ro;
  • Confirmarea prezenței la eveniment se va face prin achitarea unei sume minime de 250 de lei. Evenimentul caritabil Genesis for Life va fi găzduit de Ambasada Italiei, sub Înaltul Patronaj al Excelenței Sale Domnul Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la București;
  • Reședința Ambasadei este una dintre cele mai frumoase clădiri construite la începutul secolului trecut în centrul Bucureștiului, cu o impresionantă grădină interioară.
  • Cei mai importanți producători de vinuri din România vor fi prezenți la eveniment, prin sprijinul deosebit al Somelierului de talie internațională Marinela Ardelean.
  • Invitați speciali ai serii caritabile “Genesis for Life” sunt pianistul Mircea Tiberian și cântăreața Nadia Trohin. Pianistul și compozitorul Mircea Tiberian este unul dintre cei mai apreciați muzicieni români și a concertat alături de nume sonore ale jazz-ului, de la Larry Coryell la Herb Robertson și Ed Shuller. Nadia Trohin, una dintre cele mai promițătoare voci ale jazz-ului românesc face parte din 2011 din proiectul „La margine de București”, combinație unică de muzică românească interbelică și jazz, conceput de către Mircea Tiberian.

Turneul Stradivarius 2014

Fundația Genesis Collegiate continuă seria evenimentelor Genesis for life!

Fundația Genesis este partener al Turneului Stradivarius In the Mood for Prokofiev, proiect în care violonistul Alexandru Tomescu se pregătește să plece pentru al şaptelea an consecutiv. De acestă data, Alexandru Tomescu,îl va avea alături de el pe scenă pe celebrul pianist rus Eduard Kunz.

 

Într-o continuă căutare a perfecţiunii, ce l-a dus în ultimii ani în zona spectacolelor sincretice,  combinând muzica cu proiecţii video sau teatru non-verbal, Alexandru Tomescu ajunge acum la o formă esenţializată a muzicii. In the Mood for Prokofiev este titlul turneului, programul propunând o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: Cinci melodii op. 35 bis şi cele două Sonate pentru vioară şi pian.

 

În premieră, concertele turneului Stradivarius se vor deschide cu piesa unui tânăr, chiar foarte tânăr compozitor român. Este vorba despre Gabriel Gîţan, elev în clasa a XI-a al Colegiului Naţional de Muzică “George Enescu” din Bucureşti. El este câştigătorul concursului nonconformist lansat în urmă cu câteva luni de Eduard Kunz şi Alexandru Tomescu – practic o invitaţie la creaţie adresată compozitorilor români, indiferent de vârstă. Mai multe detalii aici.

 

Itinerarul Turneului Naţional Stradivarius 2014:

18 mai – Târgu Mureş – Palatul Culturii, ora 19.00

20 mai – Bistriţa – Sinagoga, ora 19.00

21 mai – Cluj-Napoca – Casa Studenţilor, ora 20.00

25 mai – Timişoara – Filarmonica Banatul, ora 19.00

27 mai – Oradea – Filarmonica, ora 19.00

29 mai – Hunedoara – Castelul Corvinilor, ora 19.00

30 mai – Sibiu – Sala Thalia a Filarmonicii, ora 19.00

3 iunie – Piteşti – Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19.00

4 iunie – Craiova – Filarmonica Oltenia, ora 19.00

7 iunie – Bacău – Filarmonica, ora 19.00

9 iunie – Iaşi – Universitatea Naţională de Arte “George Enescu”, ora 19.00

11 iunie – Bucureşti – Sala Radio, ora 19.00

Mai mult, ediţia 2014 a evenimentului se înscrie în tradiţia iniţiată de Alexandru Tomescu  și Fundația Genesis Collegiate – aceea de a integra o coordonată de responsabilitate socială. Turneul Naţional Stradivarius – In the Mood for Prokofiev este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, al cărei Ambasador Alexandru Tomescu este din 2012 şi luptei împotriva abandonului copiilor. Publicul este invitat să afle mai multe despre HHC România, organizaţie care de 15 ani se ocupă cu desfiinţarea orfelinatelor de tip vechi şi relocarea copiilor în sisteme cât mai apropiate de mediul familial. Astfel, iubitorii de muzică vor avea ocazia să ajute HHC România să îşi îndeplinească misiunea: aceea de a închide toate orfelinatele de tip vechi până în 2020.

Pentru mai multe informaţii despre Turneul Naţional Stradivarius 2014 – In the Mood for Prokofiev, vizitaţi pagina www.AlexandruTomescu.com, iar pentru a fi în permanent contact cu muzicienii pe parcursul evenimentului, vă invităm să daţi like paginilor de Facebook ale celor doi artişti: www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial şi https://www.facebook.com/eduardkunzpianist.

Alexandru Tomescu este omul pentru care muzica nu are limite: capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte-maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul se bucură de o apreciere unanimă din partea publicului.

Drumul lui în muzică a început odată cu lecţiile de vioară primite de la mama sa, prof. Mihaela Tomescu şi a continuat apoi cu studii îndrumate de maestrul Ştefan Gheorghiu în România şi de Tibor Varga, Eduard Schmieder, Igor Oistrach, Ruggiero Ricci şi Herman Krebbers în străinătate. Pregătirea excepţională de care s-a bucurat i-a adus premii la cele mai prestigioase concursuri de vioară: Marguerite Long – Jacques Thibaud (Paris, Franţa), Paganini (Genova, Italia), George Enescu (Bucureşti, România), Sarasate (Pamplona, Spania), Kloster Schöntal (Germania) etc.

Au urmat concerte în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. A concertat sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev, Christoph Eschenbach sau Kurt Masur. Studiile şi activitatea concertistică de peste graniţe au însemnat pentru Alexandru Tomescu dobândirea unei experienţe pe care şi-a propus s-o valorifice în propria sa ţară, astfel că a decis să revină la Bucureşti pentru a schimba percepţia asupra muzicii clasice. A iniţiat primele turnee de muzică clasică finanţate exclusiv prin fonduri private, demonstrând că în România există disponibilitate pentru produse culturale de calitate.

Eduard Kunz s-a născut în oraşul Omsk din Siberia, a studiat pianul cu Mihail Hohlov la Şcoala Specială Gnessin pentru copii supradotaţi din Moscova şi mai apoi cu Andrei Diev la Conservatorul National de Muzica „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova. A obţinut diploma de masterat cu distincţie şi medalie de aur pentru performanţele sale, la Royal Northern College of Music, profesori fiindu-i Norma Fisher şi regretatul Mark Ray.

Inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine, Eduard Kunz a colaborat deja cu numeroase orchestre europene de renume. A susţinut recitaluri în marile săli de concert ale lumii, printre care amintim Wigmore Hall din Londra, Bridgewater Hall din Manchester, Louvre din Paris, Concertgebouw din Amsterdam, Winterthur din Barcelona, Sala Mare a Conservatorului din Moscova, a fost prezent pe scena prestigiosului Festival din Duszniki – „December Nights”, Festivalul Como de Garda, Grieg (Oslo), Al Bustan (Lebanon), Festivalul Keyboard din New York precum şi Festivalurile St. Magnus (Scotland) şi City of London.

De-a lungul timpului performanţele sale muzicale au fost difuzate pe cele mai importante posturi de muzica clasică ale lumii din care amintim BBC Radio 3, Radio France, Radio Rai, Deutschland Radio Kultur şi Orpheus.

Proiectul este organizat deFundaţia Culturală “Remember Enescu” şi Quartz Media Production și este susținut de  Fundația Genesis Collegiate.

12588-1bConcert caritabil Genesis cu Ronan O’Hora in sprijinul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Marie Curie Fundatia Genesis organizeaza un concert caritabi pe data de 25 noiembrie, in sala Mihail Jora a Societatii Romane de Radio. Evenimentul este un recital extraordinar de pian sustinut de renumitul pianist britanic Ronan OHora, care se afla pentru prima data in Romania. Fondurile obtinute din vanzarea biletelor vor fi donate Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti din cadrul spitalului Marie Curie din Bucuresti, pentru achizitionarea unui aparat care depisteaza surditatea in faza neonatala. Initiativa organizarii acestui concert face parte dintr-o serie mai ampla de proiecte pe care Fundatia Genesis le-a realizat de-a lungul timpului, si care au urmarit dezvoltarea copiilor pe plan educational si cultural, dar si contributia responsabila la asigurarea unor conditii optime in unitatile medicale specializate in ingrijirea copiilor. Evenimentul beneficiaza de sprijinul total al artistului Ronan OHora, care s-a oferit sa doneze intreg onorariul cuvenit pentru concertul sustinut la Bucuresti, in beneficiul Sectiei de Neonatologie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti. Ne dorim ca, in seara de 25 noiembrie, Sala Mihail Jora sa fie plina de oameni care iubesc muzica si copiii, si care nu pot ramane indiferenti la problemele cu care se confrunta sistemul sanitar romanesc, in special cand este vorba de lipsa de echipamente medicale necesare in ingrijirea celor mici, a declarat Ioana Necula, Presedintele Fundatiei Genesis. Am vrea sa dovedim din nou ca solidaritatea si compasiunea sunt valori de baza ale societatii romanesti, a adaugat Ioana Necula. Ne bucuram ca beneficiem inca o data de sprijinul Fundatiei Genesis, in incercarea de dotare a spitalului Marie Curie, de aceasta data cu aparatura medicala care sa le acorde copiilor nascuti cu probleme auditive o sansa in plus la o viata normala, a declarat Dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Marie Curie. Fundatia Genesis din Bucuresti, infiintata in anul 2000, are in componenta Gradinita Genesis si Scoala Gimnaziala Genesis cu clasele I-VIII, ambele acreditate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, alaturi de Scoala de Limbi Straine si Centrul Cultural Genesis. Misiunea Fundatiei Genesis este sa dezvolte si sa sustina un mediu educational la standardele excelentei, sa promoveze autenticitatea, respectul pentru cultura si valorile socio-culturale si, nu in ultimul rand, sa contribuie la dezvoltarea deplina a potentialului copilului. Ronan OHora este unul dintre cei mai apreciati pianisti britanici. Artistul a sustinut recitaluri si a fost aclamat in aproape toate tarile din Europa, dar si in America, Canada, Australia, Noua Zeelanda si Africa de Sud. OHora a sustinut concerte cu dirijori de prima mana, precum si alaturi de unele dintre cele mai faimoase orchestre simfonice ale lumii: Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonica BBC, Orchestra de camera a Angliei, Filarmonica din Florida si Filarmonica din Queensland. Discografia sa numara in prezent peste treizeci de albume inregistrate.

Genesis Collegiate lanseaza o noua campanie sociala si culturala pentru sprijinirea Spitalului Marie Curie
Genesis Collegiate se implica din nou intr-o campanie sociala si culturala, pentru a sprijini sectia de neonatologie a Spitalului Marie Curie, prin organizarea unui concert caritabil, sustinut de Cvartetul Ad Libitum, al carui prim-violonist este celebrul Alexandru Tomescu, la Cercul Militar National, Sala de Marmura, pe 1 iunie 2012, ora 19.00.

Va invitam sa va alaturati campaniei noastre, participand la acest eveniment. Biletele pot fi comandate la secretariatul Gradinitei Genesis, iar pretul unui bilet este de 250 euro, achitandu-se contravaloarea acestuia in lei, la cursul euro, din ziua comandarii lui.

Scopul principal al acestui proiect este strangerea de fonduri, care sa permita achizitionarea unui aparat de scanare venoasa, necesar sectiei de neonatologie a Spitalului Marie Curie. Sumele, care vor fi stranse, in urma vanzarii biletelor si a CD-urilor Ad Libitum, cu autografele muzicienilor, in cadrul evenimentului, vor fi folosite pentru achizitionarea acestui aparat.

Acestora li se va adauga suma obtinuta, in urma unei licitatii de opere de arta, create de elevii Scolii Genesis, pentru a sustine aceasta cauza.
Genesis Collegiate porneste de la ideea ca educatia nu inseamna doar o cantitate de informatie acumulata mecanic, ci pregatirea copilului pentru a deveni un membru activ si esential al societatii. Astfel, Genesis Collegiate ii implica pe copii intr-un proiect educativ, care sa le antreneze deprinderile sociale si morale.

Evenimentul va uni valorile comune Genesis Collegiate si Ad Libitum: elitism, performanta, eleganta, si va fi prezentat de o personalitate cunoscuta publicului: Melania Medeleanu, unul dintre cei mai apreciati jurnalisti din Romania.

Ad Libitum este un ansamblu de nivel international, cu aparitii discografice la celebra casa de discuri Naxos, nominalizat la premiile Grammy si detinator al celor mai importante premii din domeniu. Cei patru artisti doresc sa se implice anual intr-o serie de evenimente caritabile, dar carora sa le cunoasca exact premizele si finalitatea. Unul dintre aceste evenimente de provenienta certa, in care fondurile stranse vor merge direct catre beneficiari este cel initiat de Genesis Collegiate, una dintre cele mai cunoscute institutii de invatamant din sistemul privat romanesc.

Recital-Daniel-Goiti-la-Ateneul-Roman2Într-o lume axata din ce în ce mai mult pe violenta, cruzime si superficialitate mi se pare salutara ideea celor de la Fundatia “Genesis”, aceea de a pune în lumina arta si armonia ei. “Frumosul” a fost cuvântul-cheie al discursului introductiv tinut de Ioana Nicula, Presedinte al Fundatiei “Genesis” si de Cosmin Alexandru, Presedinte al Fundatiei “Erudio”. Iar publicul lor tinta este reprezentat de copii. Astfel a fost inaugurat în seara de 15 aprilie la Ateneu Centrul Cultural “Genesis”. Si ce alta metoda mai potrivita de a sarbatori un asemenea eveniment decât prin muzica?
Pianistul clujean Daniel Goiti a fost invitat sa sustina un recital al carui repertoriu a fost atent selectionat: “Piese lirice” de Grieg, Romanta si Studii-tablou de Rahmaninov si “Tablouri dintr-o expozitie” de Musorgski. Maiestria artistului a fost evidenta înca de la primele acorduri care au învaluit sala. Piesele de Grieg au redat cu fidelitate caracterul specific norvegian imprimat de compozitor. Studiile de Rahmaninov au gasit în interpretarea lui Daniel Goiti o balanta perfecta între impetuozitate, melancolie, bucurie exploziva si rafinament. Dupa o scurta pauza, pianistul a revenit în fata claviaturii pentru a interpreta suita lui Musorgski. Si din nou artistul a dat frâu liber sensibilitatii sale iesite din comun, strunita însa, de o tehnica ireprosabila. Acordurile au avut greutatea necesara pentru a contrabalansa lejeritatea primavaratica a cadentelor. Prospetime, caldura si bucurie, iata ceea ce Daniel Goiti a daruit cu generozitate oamenilor veniti sa îl asculte. Iar la final publicul l-a rasplatit pe pianist cu aplauze la fel de generoase timp de minute în sir.
Recitalul sustinut de Daniel Goiti a fost în ton cu primavara care s-a instalat în sfârsit: cu un parfum subtil, cald si surâzâtor.