proiecte educationale

Proiectul presupune ” Vizite lunare la muzee “ cu specific diferit (Muzeul National de Arta, Muzeul de Geologie, Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman, din Bucuresti; Muzeul Casa Muresenilor, Muzeul Brukenthal, Muzeul Astra, din Sibiu).

Deasemenea proiectul include participarea la workshop-uri interactive si realizarea unor proiecte muzeale, sub coordonarea unor specialisti in domeniu, precum Raluca Teodorescu, doctor in istorie si specialist in pedagogie muzeala, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, si Ovidiu Savu, doctor in istorie si muzeograf.

Grupul tinta este reprezentat de elevii Scolii Gimnaziale Genesis.

Impactul asupra comunitatii a fost dezvoltarea culturii generale si expunerea la domenii cat mai diverse, in vederea descoperirii si stimularii interesului si potentialului fiecarui copil pentru un anumit domeniu de cunoastere.

Finalitatea acestui proiect a urmarit promovarea si dezvoltarea unei educatii non-formale.

 

Programul de sport si sanatate ramane o prioritate pentru Scoala Gimnaziala Genesis .

Elevii sunt expusi la o variatete de activitati sportive, oferindu-le posibilitatea de a descoperi si practica un sport potrivit aptitudinilor si inclinatiilor personale

Obiectivele programului de sport si sanatate vizeaza motivarea elevilor in practicarea unui sport preferat, dar si implicarea parintilor in activitati comune elev/ parinte si a comunitatii locale (mass media, participarea unor personalitati din domeniu, precum campioana mondiala la fitness Diana Oprea)

Aceste obiective sunt atinse prin desfasurarea unor activitati sportive saptamanale, incluse in activitatea zilnica scolara.

Grupul tinta este reprezentat de elevii Scolii Gimnaziale Genesis.

Impactul asupra comunitatii a constat in motivarea elevilor in practicarea unui sport preferat, dar si implicarea parintilor in activitati comune elev/ parinte si a comunitatii locale.

Finalitatea si rezultatele obtinute au fost: promovarea si incurajarea valorilor personale, practicarea pe termen lung cu interes a sportului preferat, socializarea si consolidarea relatiei copil – parinte – scoala.

Programul include interpretari ale unor opere muzicale celebre la pian, chitara sau vocal, de catre elevii Scolii Genesis si proiectul “Clasic e fantastic”.

In cadrul seratelor muzicale, sunt invitate personalitati artistice, precum compozitorul Virgil Popescu sau Cristi Horia si Emilian Florentin Gheorghe, cu proiectul „When Violin Meets Guitar”.

Grupul tinta este reprezentat de elevii Scolii Gimnaziale Genesis.

Impactul asupra comunitatii a constat in educarea elevilor si stimularea interesului lor fata de arta si educatie artistica.

Finalitatea are in vedere dezvoltarea unei culturi muzicale, descoperierea inclinatiilor muzicale si a unor noi talente.

(in parteneriat cu Centrul

Educational Experimental “Arhimede“)

Scoala Genesis, in parteneriat cu Centrul Educational Experimental “Arhimede“ a introdus in tabara de matematica “I love math“ programul educational “Te joci si inveti – Xcolony“, pentru copii creativi si inteligenti (recomandat clasa: I-VIII ).

X-Colony este o colectie de jocuri si activitati educationale ce folosesc constructiile din hartie pentru a dezvolta cunoasterea spatiala a participantilor.

Modularitatea ierarhica permite atat lucrul individual cat si activitatea in echipa. Formele deosebit de frumoase obtinute cultiva simtul estetic si dezvolta intuitia geometrica.

Grupul tinta este reprezentat de elevii Scolii Gimnaziale Genesis.

Impactul asupra comunitatii a fost creearea unei atmosfere pozitive si cooperante, care permite initierea de prietenii si poate activa punti de comunicare intre generatii.

Finalitatea consta in imbunatatirea perceptiei despre 3D, stimuleaza creativitatea si dezvolta originalitatea.