Projects and events

 

Joi, 27 noiembrie 2013, elevii Scolii Genesis au sarbatorit Thanksgiving Day prin proiecte si activitati desfasurate la clasa in cadrul orelor de limba engleza. Elevii nostri au aflat traditia si insemnatatea acestei sarbatori americane si au avut ocazia sa impartaseasca celorlalti motivele de bucurie din viata lor.

Marţi, 5 noiembrie, elevii ciclului gimnazial au lansat lampioane spre cer. Prin această acţiune copiii au marcat Bonfire Night, eveniment sărbătorit în Marea Britanie. Legenda spune că britanicul Guy Fawkes a încercat, chiar pe 5 noiembrie 1605, să incendieze Parlamentul Marii Britanii. Planul său a fost sortit însă eşecului, pentru că Scotland Yard a descoperit din timp complotul şi a udat praful de pulbere pe care Guy Fawkes dorea să-l incendieze. În loc de incendiu, la Parlamentul Marii Britanii flăcările au fost transformate doar în câteva scântei, Guy Fawkes fiind arestat de către Scotland Yard şi ulterior condamnat. Britanicii au sărbătorit în acea seară cu focuri de artificii şi voie bună, iar ziua de 5 noiembrie a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai vesele sărbători din istoria britanicilor, tradiţia fiind păstrată chiar şi în prezent.

Vineri, 1 noiembrie 2013, Şcoala Genesis a organizat deja tradiţionala petrecere de Halloween într-o locaţie inedită, la Terra Park.

Copiii şi părinţii şi-au etalat înfricoşătoarele costume şi au participat la activităţile şi workshopurile organizate de profesorii şcolii – Magic Science, Face Painting, Fortune Teller, MuaHaHa singing and dancing şi Flash Mob.

De asemenea, copiii au vizionat un film 4D, cu tematica de Halloween şi au avut acces nelimitat la distracţiile din parc.

În cadrul evenimentului Discovery Week organizat de Consiliul Britanic, elevii claselor V-VII au participat la un workshop de reciclare creativă.

Luni, 28 octombrie şi joi, 31 octombrie, elevii de gimnaziu au participat, alături de copii cu deficienţe de vedere sau de auz, la workshopuri organizate tot de Consiliul Britanic în colaborare cu Fundaţia Light Into Europe. Astfel, elevii şcolii Genesis au aflat cum învaţă copiii nevăzători sau cu deficienţe de auz, au învăţat un cântec în limbajul mimico-gestual, dar şi să îşi scrie numele în alfabetul Braille.

n perioada 23-27 octombrie 2013 a avut loc Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere la Iaşi (FILIT), festival la care Şcoala Genesis a participat cu copiii de gimnaziu.

Festivalul a reunit peste 100 de profesionişti ai cărţii, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii au fost în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu.

In cadrul excursiei organizate la Iasi, elevii de gimnaziu au avut ocazia de a patrunde în lumea cărţilor şi de a interacţiona cu personalităţi din literatura română şi străină.

Miercuri, 9 octombrie 2013, elevii au participat la programul ”No Pens Day”. Cu prilejul acestui eveniment orele organizate de către profesorii şcolii nu au implicat folosirea instrumentelor de scris. Astfel că, elevii au putut descoperi, consolida sau evalua cunoştinţe prin metode alternative, având ca suport comunicarea orală sau mimico – gestuală.

A fost o zi distractivă, la finalul căreia copiii au evidenţiat avantajele şi dezavantejele nefolosirii instrumentelor de scris.

Miercuri, 26 septembrie 2013, elevii Şcolii Genesis au sărbătorit Ziua Limbilor Europene. Fiecare elev a desenat steagul unei ţări europene, realizând astfel un colaj de 140 de steaguri. De asemenea, elevii au participat la jocuri si competiţii şi au putut să-şi verifice cunoştinţele în cadrul unor teste de cultură generală legate de tematica zilei.

În timpul pauzelor, elevii au ascultat muzică tradiţională din diverse ţări europene, au dansat şi s-au distrat.