Elevii Școlii Gimnaziale Genesis, premiați la New York, la Conferința Change the World Model United Nations

10 elevi ai Școlii Gimnaziale Genesis au luat parte între 16 și 18 martie la conferința Change the World Model United Nations, care s-a desfășurat la sediul ONU de la New York și care l-a avut ca invitat de onoare pe fostul președinte american Bill Clinton. În timpul acesteia, peste 2.500 de elevi și studenți, din 250 de școli, licee și universități din toată lumea, au luat locul ambasadorilor și au cooperat, dezbătut și negociat în încercarea de a găsi cele mai potrivite soluții la marile probleme cu care se confruntă omenirea.

Tema dezbaterilor a fost „Sărăcia Extremă și Drepturile Omului”, iar elevii noștri au fost împărțiți în cinci delegații reprezentând cinci state: Albania, Egipt, Portugalia, SUA și Venezuela. Ei și-au susținut punctele de vedere în fața juriului, în secțiunea dedicată elevilor de școală gimnazială, alături de alți aproape 400 de copii din toate colțurile lumii. Argumentația lor, pregătită cu ajutorul profesorilor Cristian Vasilescu și Jack Constant , care coordonează clubul de Debate și care i-au însoțit la New York, a fost extrem de apreciată.

La finalul conferinței, echipa Genesis a fost răsplătită cu premiul pentru cea mai bună delegație (Egipt – Școala Genesis – reprezentată de Andrei Ion și George Daraban) și cu Honourable Mention, premiu oferit pentru cele mai bune discursuri din timpul conferinței (Venezuela – Școala Genesis- reprezentată de Rareș Sas și Călin Rădoi).

Elevii Școlii Gimnaziale Genesis au fost primiți apoi la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite unde au aflat mai multe despre activitatea ONU. „A fost o plăcere să primim astăzi vizita grupului de elevi români care au participat la conferința Model United Nations și să le răspundem la întrebările despre felul în care funcționează ONU. Felicitări pentru câștigarea trofeului pentru cea mai bună delegație!”, au scris reprezentanții Misiunii pe pagina oficială de Twitter.