Atelier de parenting:”Investiţii pe termen lung – relaţii de calitate părinte-copil”, clasele a IV-a – a VIII-a

Joi, 26.02.2015, între orele 18.00-19.30 părinții elevilor din clasele a IV-a – a VIII-a sunt invitați să participe la atelierul de parenting cu tema ”Investiţii pe termen lung – relaţii de calitate părinte-copil” susținut de către psiholog Sorina Petrică.

Pubertarea reprezinta o perioadă în care au loc schimbări majore în modul  în care funcţionează un copil. De apariţia lor sunt responsabile schimbările fizice si in special cele care se produc la nivelul creierului.

Pentru a înţelege mai bine modificările care apar în comportamentul copiilor aflaţi la pubertate va propunem sa explorăm împreună atât cele mai semnificative domenii în care apar trasformarile cât si instrumentele pe care le aveţi la îndemână pentru a-i ajuta pe copii să se adapteze la aceste schimbări.

La finalul acestui workshop părinţii vor înţelege mai bine şi vor sti să actioneze eficient atunci când:

  • copiii lor au dificultăţi în a se culca seara devreme si a se trezi cu uşurinţă dimineaţa (modificarea ritmului veghe somn)
  • copiii lor acuză frecvent că nu au energie si că se plicitisesc (modificarea nivelului de energie)
  • copiii iau decizii impulsive și nu reacţioneaza la argumente logice sau raționale.

Trainer: Sorina Petrica

Psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental, colaborator Asociaţia Multiculturală de Psihologie şi Psihoterapie, expert pentru diferite organizaţii nonguvernamentale (Unicef, Salvaţi Copiii, Fundaţia Copiii Noştri, Liga Română de Sănătate Mintală etc.)